Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Afscheid van de oude ketel.

0

Met een grote mobiele telescoopkraan is bij Damen Shipyards Den Helder de 17 ton wegende stoomketel uit het ketelruim van de monumentale zeegaande stoomsleepboot Noordzee gehesen. De afgekeurde ketel uit 1922 wordt binnenkort vervangen door een geheel opgeknapt, jonger exemplaar.

Lees meer»

Andere ketel voor de Noordzee!!

0

Begin 2016 is de stoombok Ajax, op dat moment eigendom van Hebo maritiem services, gesloopt. 

Jammer dat er een stukje maritieme historie verdween, maar gelukkig is op dat moment de stoominstallatie veilig gesteld door Klemens Key van de raderstoomboot “de Majesteit” uit Rotterdam. Het doel was om de ketel beschikbaar te houden als vervanging voor een afgekeurde stoomketel, voor één van de boten uit de nog beperkte vloot van stoomvaartuigen in Nederland. De ketel van de Ajax is gebouwd bij de bekende ketelbouwer Ten Horn uit Veendam in 1963.

Lees meer»

Promo Sail Den Helder 2017

0

Stoomsleepboot Noordzee naar Museumhaven Willemsoord

0

De stoomsleepboot Noordzee, geduwd door de Zeemeeuw, verlaat de haven van Medemblik.

De stoomsleepboot Noordzee, een uniek varend monument uit 1922, is op dinsdag 25 oktober van Medemblik naar Den Helder overgebracht. De sleper van de Stichting Stoomsleepboot Noordzee heeft een ligplaats toegewezen gekregen in Museumhaven Willemsoord, waar de sleper zal worden gerestaureerd.

Lees meer»

De Noordzee geduwd naar Den Helder

0

Op 25 oktober hebben wij de Noordzee naar haar nieuwe ligplaats in de monumentenhaven van Den Helder gebracht.
Niet op eigen kracht, want de ketel lijdt nog steeds onder zijn behoorlijke slijtage, die zich in een scheur van zeker 50 cm manifesteert.

Binnenkort is De Noordzee voor het publiek te bezichtigen in Den Helder.

Stoomsleper Noordzee naar Den Helder.

1

De 23 meter lange stoomsleper Noordzee is in 1922 gebouwd in Hamburg bij de befaamde scheepswerf Blohm & Voss. Na de bouw heeft de sleper voor verschillende eigenaren dienst gedaan. In 1975 is de Noordzee verkocht om te worden gesloopt. Cees Jongert, de gelijknamige jachtbouwer, stak hier een stokje voor en ontfermde zich over de oude sleper.

Lees meer»

Formulier toegevoegd

0

Inmiddels is deze website alweer een tijdje online en we mogen zeer tevreden zijn over het aantal bezoekers dat onze site bezoekt. Omdat financiële steun hard nodig is om al het onderhoud en reparaties aan De Noordzee te kunnen blijven verrichten, is er een donatie formulier aan de site toegevoegd. Op deze manier stellen we de bezoekers en vrienden van De Noordzee in de gelegenheid om een financiële bijdrage te leveren.

Intocht Sinterklaas 2011

8

Op 12 november 2011 was de grote dag weer aangebroken, Sinterklaas kwam met een flink aantal Pieten aan in de haven van Hoorn. Rond 11.30 uur meerde pakjesboot “Spanje” aan de kade van de Karperkuil aan.

Lees meer»

Website voltooid.

12

De website van De Noordzee is voltooid, althans de basis is klaar. Het is natuurlijk geweldig dat schepen als deze door internet weer onder de aandacht worden gebracht.

Lees meer»
© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions